Vetenskap - Vetenskap

Gå ner i vikt-Metadiet

tisdag 13 april 2010

Detox diet

Kan man gå ner i vikt med detox

Har läst att fetma kan bero på gifter i födan och att detox kan ge viktminskning omedelbart som vara länge. Det går ut på att gifter och kemikalier i jordbruket finns i maten och lagras i kroppen när vi äter den. I boken "The Detox diet" står det att de flesta kemikalier som i dag används i jordbruket ger viktökning som bieffekt. Vissa kemikalier har också framställts just för att ge snabb tillväxt hos boskap och hormonerna har samma effekt på oss när vi sedan äter köttet, med fetma som följd. Ett sådant ämne är antibiotika som man kan tro ges till djur för att döda bakterier. Men det visar sig att de doser man ger till boskap är för små för att bota infektioner. I stället har antibiotikan en tillväxtfrämjande effekt med viktökning.
Varje dag vi äter och dricker utsätts vi för tusentals olika kemikalier som lagras i kroppens fett. De allra flesta är helt syntetiska, vilket gör att kroppen inte vet hur den ska hantera gifterna.Resultatet blir att vår egen viktreglering sätts ur funktion. Samtidigt töms kroppen på viktiga näringsämnen, vilket leder till en mer obalans.
Detox är ett nygammalt sätt att rena kroppen från gifter och jag tänkte pröva detoxmetoden och skriva om detta här i min blogg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar